Start av gravidträning

Igår började äntligen min och Anna’s kurs i gravidträning. Det har vi pratat om att starta sen innan sommaren, men eftersom vi ville ha den på kvällstid och det innebär lite pussel på hemmaplan för oss så har det tagit sin lilla stund. Vi sa att vi kör kursen med minst 4 deltagare och vi blev 8 anmälda, superkul! Ronja, en av deltagarna, är med på länk från Malmö eftersom vi vill testa hur det funkar. Många frågar oss om onlineupplägg och det är ju något vi önskar vi kunde lösa i ett nafs. Framöver kanske.

Kvällens upplägg!

Vi pratade om vad var och en har fått höra om träning sen de blev gravida (eller inte fått höra) och vad de själva har för uppfattning om träning under graviditet. Väldigt intressant (och tråkigt) att det pratas så lite om detta, när de generella rekommendationerna är precis som för en vanligt fullt frisk person. Och fördelarna med träning under graviditeten är så många!

Vi fokuserar såklart på styrketräning under graviditet eftersom det är vår grej och det vi kan (och förespråkar). Deltagarna fick köra en liten cirkel med övningar för baksidan och sedan 6 min med minibands för rumpan.

Vi kommer att träffas 4 tillfällen fram till jul så nu är det två veckor till nästa träff och då hoppas jag att alla passar på att träna på egen hand under tiden, vi vill ju lära ut och motivera till träning, inte göra deltagarna beroende av oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *