Men vad ska jag göra i gymmet?

En fråga jag ofta får från både vänner och de jag tränar är ’jag vet att jag borde styrketräna och jag går till gymmet ibland, men vet ju aldrig vad jag ska göra när jag väl är där?’

Just den frågan är en del av anledningen till varför jag vill inspirera och tydliggöra vad träning är eller kan vara = det du väljer att träning är. För mig är träning när jag gärna vill ta en dusch efteråt så alltså har jag blivit svettig, men i perioder i mitt liv har det inte ens behövts svett.

Här om veckan sa jag såhär till en tjej som inte tränar:

När vi nu sitter här och dricker kaffe så skulle jag kunna be dig gå och hämta den där bollen som väger 8kg. Den plockar du upp, bär i famnen och går sen upp och ner för den här trappan några gånger. Sen vilar du lite och sen gör du det igen. Då har du tränat.

Så här kommer ett pass för dig som inte vet vad du ska göra på gymmet:

  • Bär något tungt i 20 meter som om det vore en eller två väskor
  • Lyft något från marken och ställ ner det igen 30 gånger
  • Håll något i famnen och sätt dig ner på en stol eller låda 20 gånger
  • Lyft något från axlarna till raka armar 10 gånger

Upprepa 3 gånger utan att vila så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *